Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Lokal mad

MAD

Det farvestrålende gambiske køkken byder på masser af lækker mad med grøntsager, ris, bønner og forskellige typer kød, der er krydret med spændende krydderier. Madkulturen er inspireret af landets mangfoldighed, hvor de forskellige stammer alle har ydet deres bidrag. I dag er Gambia en nation i harmoni med et køkken, som byder på en rig -  og i en vis udstrækning stærk - smagsoplevelse! 

Domoda 
En typisk ret fra Mandinka-stammen, tilberedt med jordnødder (Gambias største eksportvare). På stammesprog betyder domo at spise, og da betyder mund. Domoda er normalt tilberedt på enten kød, kylling eller fisk. 

Yassa 
Endnu en traditionel ret, som stammer fra Jola-stammen. Yassa er tilberedt enten på kød, kylling eller fisk. Den lækre syrlige smag af friske citroner eller lime gør yassa-saucen til en klar favorit på disse breddegrader! 

Benachim
Benachim betyder skål og består af krydret ris med fisk, fjerkræ, grøntsager eller kød som tilbehør. Det afrikanske svar på en rigtig god risotto.

Pepeh Soup 
Pepeh Soup er kreolsk, og navnet er en radbrækning af det engelske ord Pepper Soup. Suppen er en rigtig god og tyk stuvning, som er meget stærk. Pepeh Soup er oftest tilberedt på koben, men kan også tilberedes på fisk. 

Plasas og Supakanja 
Plasas og Supakanja minder om hinanden. Forskellen er, at man bruger jordnødder og forskellige grøntsager og kartofler til Plasas, mens man anvender okra til Supakanja. Begge har deres oprindelse i Sierra Leone og spises i Menday-stammen. 

Ebeh 
Denne vidunderlige skaldyrsgryderet har en meget rig smag. Retten serveres først og fremmest til specielle lejligheder og fester. 

Mbahal 
Mbahal er en typisk wolof-ret, der er kendt for sin enkelhed, høje kvalitet og mange næringsstoffer. Kombinationen af jordnødder og røget fisk giver denne ret en meget speciel og god smag. Minder om risotto. 

DRIKKEVARER

Der er mange lokale drikkevarer i Gambia lige fra sodavand og juice til øl. Tøv ikke med at prøve nogle af disse! 

Cocktail of fruit 
En læskende drik med kulsyre og smag af forskellige tropiske frugter. 

Vimto 
Oprindeligt en importeret lilla sodavand fra Storbritannien med smag af vindruer, hindbær og solbær. Vimto har dog fået godt greb om afrikanerne, så gå ikke glip af denne forfriskende blanding af bær, urter og krydderier! 

Wonjo juice 
Wonjo er den mørkerøde blomst på det såkaldte sorrel tree, som tørres og siden koges. Den er både forfriskende og sød! 

Baobab 
Denne frugt ligner en kokosnød i formen. Juicen presses ud af frugtkødet og har en syrlig smag. Konsistensen minder om en milkshake. Helt klart værd at prøve! 

Julbrew 
Den lokale øl.