Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Sol og strand

Her finder du nogle af Vestafrikas bedste strande. De fleste hoteller har privat strand, og lige uden for de mest populære hotelområder møder man kilometerlange strande, som desuden er stort set mennesketomme. I modsætning til, hvad mange tror og måske også til en vis grad tidligere har oplevet, så er det faktisk muligt at få lov til at være i fred under spadsereturen. 

Solen er meget stærk så tæt på ækvator, og solcreme med høj solfaktor anbefales. Vær opmærksom på undervandsstrøm i havet, og gå aldrig længere ud end, at du kan bunde ordentligt. Svøm aldrig ud i havet - svøm langs stranden i stedet. Vandsportsaktiviteter findes i meget ringe udstrækning. Da Gambia er et muslimsk land, bør man udvise respekt og ikke sole eller bade topløs ved stranden eller ved hotellets poolområde. 

Priser: 
Liggestole kan som regel benyttes gratis af hotellets egne gæster ved den private hotelstrand. Hvis man vil tilbringe dagen på stranden ved et andet hotel eller uden for de private hotelstrande, koster en liggestol eller en madras fra 250 GMD pr. dag. 

Badeflag: 
• Hvidt eller grønt flag: Du kan bade uden større risiko.
• Gult eller blåt flag: Udvis ekstra forsigtighed.
• Rødt eller sort flag: Badeforbud!

Sanyang 
Den måske fineste strand i Gambia. Her kan du nyde dit måltid i ro og fred på en af de lokale restauranter, f.eks. Rainbow Bar. Om aftenen samles lokalbefolkningen til grillfester. Sanyang ligger ca. 45 minutters bilkørsel fra turistområderne. Bølger og undervandsstrøm er meget sjældne.

Cape Point
Populær strand beliggende på nordspidsen af Cape Point, hvor vores tidligere Sunwing-hotel lå. Der er ingen servering af mad på stranden, men der findes nogle lokale kiosker på stranden, som serverer drikkevarer. Flere nærliggende hoteller har restauranter. Vær opmærksom på undervandsstrøm.

Kotu
Populær strand uden for hotellerne Bungalow Beach, Kombo Beach og Sunset Beach. Langs stranden, som er flere kilometer lang, er der flere strandbarer, hvor der serveres kolde drikkevarer. Hils gerne på de charmerende frugtdamer, som sælger frugtsalat neden for markederne.

Palmarima-stranden
Populær strand, specielt i weekenden, hvor mange kommer hertil for at gå tur, spille fodbold eller bare slappe af. Festerne søndag aften er også populære.