Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Et afrikansk eventyr - mandag

Tag med på en indholdsrig dag fyldt med indtryk og oplevelser fra forskellige dele af Gambia.

Vi bliver hentet tidligt på hotellet og kører mod Gambias hovedstad Banjul, hvor færgen venter på at sejle os til North Bank i Barra, en sejltur på ca. en halv time. Vores første stop bliver Fort Bullen, som blev grundlagt af briterne i 1823, og som siden kom til at spille en vigtig rolle i forbindelse med afskaffelsen af slavehandlen. Vi får en rundvisning og hører om historien bag de forskellige dele af fortet og den rolle, som det spillede dengang, man afskaffede slaveriet i landet.

Derefter tager vi videre til Pakau for at se, hvordan de smukke træskulpturer bliver fremstillet. Vi ser også, hvordan lokalbefolkningen fremstiller forskellige produkter lavet af uld ved hjælp af en simpel maskine, som de betjener med hænder og fødder.

Har du lyst til at se, hvordan et lokalt bageri ser ud? Her får du muligheden for at se, hvordan det lokale brød Tapalapa bliver til. Hvorfor ikke købe lidt med hjem ligesom mange af de lokale indbyggere?

Efter blot nogle minutter i bussen kommer vi til Jerreh Camp inde i den tætte skov Niumi. Her bliver vi budt på lokal juice, og vi får chancen for at fordøje dagen og alle de nye indtryk. Vi ser også nærmere på aktiviteterne i den lokale smedje. Den spiller en vigtig rolle i byen, da det er her, man fremstiller forskelligt værktøj, som kan anvendes i bl.a. landbruget og madlavningen. Vi får også mulighed for at se et traditionelt hjem på landet, når vi gør ophold for at møde en lokal familie. Hytterne er bygget af ler, og befolkningen lever meget simpelt. Inde i skoven vokser der mange palmer. Vi smager på den delikate palmeolie og palmevin og ser, hvordan begge bliver fremstillet mange steder rundt omkring på landet. Vi ser, hvordan man klatrer op i palmerne og udvinder olien fra træerne. Du får måske til og med lyst til at prøve selv! Den mest populære vegetabilske olie, palmeolien, anvendes til fødevarer, vaskemiddel, kosmetik og biogas. Inden vi går videre, smager vi på den lækre palmevin, hvis alkoholprocent ikke er så høj, når den er frisk.

Når vi har spist frokost på Jerreh Camp, sejler vi ca. en halv time på Gambiafloden. Her holder vi udkig med vilde delfiner, og forhåbentlig får vi mulighed for at se dem på tæt hold. Dette kan dog ikke garanteres, da de lever frit i deres naturlige omgivelser.

Til slut tager vi tilbage til Barra, hvor vi tager færgen over til Banjul og siden kører videre til respektive hoteller.

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer købes separat.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-17 el. 18.

Husk at medbringe:
En stor flaske vand, behageligt tøj, bekvemme sko, solcreme, kamera og kontanter til eventuelle indkøb.

Pris:
Voksen 3300 GMD/ Barn 1650 GMD